7 criterii de care trebuie sa tii cont atunci cind alegi Ferestre Usi PVC.

7 criterii  de care trebuie sa tii cont  atunci cind alegi Ferestre Usi PVC.

Pe piata exista o multime de companii si producatori de ferestre Usi PVC, multe tipuri de profile, diferite tipuri de sticlă, şi diferite tipuri de feronerie cu caracteristici diferite. Noi  iti oferim 7 criterii dupa care sa alegi  tamplaria PVC  cu geamuri termopan  la cel mai avantajos pret.

1. Producatorul profiilului PVC. Fiecare producator in parte are propriile standarte de calitate, pret si tehnologii. Din acest motiv se diferentiaza profilurile prin durata de viata, rezistenta, izolate termica si fonica. Cele mai renumita marci de pe piata Republicii Moldova fiind marcile TeraPlast, Salamander, Decco.

2. Geamul termopan folosit. Alegerea unei sticle este un criteriu foarte important deoarece ea cuprinde cca 90% din toata suprafata geamului. Pot fi geamuri cu sticla simpla, sticla Low’e, sticla tonata, sticla izosol. Geam termopan cu sticla Low-e  se considera  a fi un bun izolator termic si fonic. Pentru geamurile termopan ii sunt caracteristice urmatoarele:
– Numarul  de foi de sticla: in general sunt ferestre termopan cu doua rinduri de sticla si cu trei  foi  – geam tripan.
– Intre foile de sticla ca gaz poate fi:  aer, un gaz inert argon sau vidat.
– Grosimea sticlei de care depinde atit calitatea izolarii cit si rezistenta la lovire.
– Distanta dintre foile de sticla conteaza, de obicei distanta este de  16 mm, iar intregul geam termopan astfel are in total 24 mm (2×4 mm + 16 mm intre sticle)
– Producatorul sticlei este foarte important, pe piata exista  multi producatorii, insa multi nu atrag atit de mult atentia la calitate, astfel in cit geamul, adica sticla poate avea mici imperfectiuni  estetice.

3. Numarul de camere a profilului PVC  a geamului termopan. Exista pe piata profile cu 3,4,5 si 6 camere. Se spune ca cu cit profilul din metaloplast are mai multe camere cu atit izolarea este mai buna. Forma si numarul de camera difera de la un producator la altul.

4. Grosimea profilului PVC.  Cu cit grosimea profilului este mai mare cu atit izolarea fonica si termica este mai mare. Este bine ca in interiorul profilului sa fie metal pe tot perimetrul ferestrei, care sa ofere ferestre din metaloplast rigiditate si rezistenta macenica.

5. Procesul de fabricare a Ferestre Usi PVC conteaza foarte mult si determina calitatea intregii ferestre. In procesul de fabricare a termopanelor conteaza foarte mult calitatea sculelor folosite, calificarea angajatilor etc.

6. Culoarea tamplariei din PVC.  Termopanul, profilul PVC pe piata este disponibil atit in varianta alba fie colorat. Gama PVC colorat este foarte mare, poate avea inclusiv si diferite nuante de lemn precum mahon, brad, stejar inchis, stejar deschis etc. Dar trebuie sa stii ca profilurile colorate au un pret mai mare cu 20-50% de cit profilul alb.

7. Pret Ferestre Usi PVC. Este un indice care conteaza, insa trebuie sa fii precaut la preturile mici poate producatorul a fost nevoit sa taie din calitatea ferestrei sau termopanului. Feroneria este un indice care poate influenta la pret, insa ai grija daca geamul tau va avea o feronerie ieftina si necalitativa peste un an aceasta va ceda.
NU va grabiti la cumpararea unei ferestre, analizati piata si alegeti cel mai bun raport pret/calitate.

Recommended Posts