Cum cumpar Usi Termopan Exterior MD ?

Usi Termopan Exterior MD

Ce trebuie sa stiu atunci cind vreau sa cumpar ferestre usi termopan ca sa nu regret? Aceasta intrebare ne framinta atunci cind hotarim sa achizitionam usi termopan exterior. Fie ca le cumperi pentru efectul estetic  sau pentru a economisi consumul de caldura pe timp de iarna, usi termopan sunt destul de costisitoare si pe termen lung. Atunci cind cumperi usi si Usi Termopan Exterior ar trebui sa cunosti urmatoarele.

Se intilnesc mai nulte tipuri de sticla sau geam:

–        Geam termopan clar – acest tip de geam asigura o dispersie superioara a luminii, in plus este ieftin si asigura o izolatie superioara;

–        Geam termopan Low-e – acest tip de geam impiedica patrunderea radiatiilor de unda si se considera a fi geamul cel mai termoizolant.

–        Geam termopan ornamental – ofera personalitate locuintei prin multitudinea de variante, cele mai utilizate sunt geamul crizet si geamul mat.

–        Geam termopan fumuriu – acest geam respinge emisiile de raze ultraviolet, pot fi folosite pentru a proteja plantele, culorile covoarelor si mobilierul.

Timplaria folosita. De-asemenea se intilnesc mai multe tipuri de timplarii:

–        Timplarie PVC – ferestre usi PVC au un pret redus si asigura o izolatie superioara fata de ferestrele obisnuite.

–        Timplarie din lemn – aceste profile necesita intretinere (lacuire, vopsire), in plus crapa daca lemnul nu a fost uscat si are un pret ridicat.

–        Profile din aluminiu – au o termoizolare ridicata si o rezistenta mare in timp dar si un cost mai ridicat.

Probleme ale termopanelor. Trebuie sa stii atunci cind cumperi termopane ca din cauza unei etansarii puternice asigurata de Usi Termopan Exterior poate aparea condensul si mucegaiul, este bine sa stii ca exista ferestre termopan cu optiuni de ventilare ce permit o aerisire controlata si constanta. Pret. Pretul termopanelor din PVC sunt cele mai ieftine, de regula, companiile specializate afiseaza pretul de pornire pentru un metru patrat in cazul unei ferestre simple, fara deschideri, insa daca optezi pentru o fereastra termopan  cu una sau doua deschideri pretul va creste.

Usi Exterioar Termopan au mai multe componente care  se diferentiaza intre ele: particularitatile termice, marimea geamului, feronerie, tipul ramei si accesorii. Toate acestea influentiaza direct costul final, aspectul si eficienta termica a ferestrei si usii PVC. In general locuintele pierd aproximativ 15% din caldura prin fereastra si usa, insa cu ajutorul ferestre usi termopane puteti economisi att caldura cit si bani.

Recommended Posts