Ferestre PVC sfaturi utile pentru o curățare eficientă!

Sfaturi pentru curățarea rapida si eficienta a Ferestrelor Termopan

Odata instalate noile ferestre cu tâmplărie termopan, este foarte importanta atentia pe care o acorzi curatarii acestora, pentru a-si păstra aspectul și proprietățile.

În continuare vei găsi o serie de sfaturi utile care să iți folosească drept ghid pentru întreținerea eficientă a ferestrelor termopan, dar și pentru a ușura sarcina curățării geamurilor.

Respectarea catorva reguli simple pentru curățarea geamurilor le asigură acestora stralucirea profilului și a geamurilor, fără zgârieturi sau deteriorări ale suprafețelor.

Cu ce se spală geamurile termopan ?

Pentru spalarea tamplariei, este foarte important sa nu se utilizeze solutii abrazive.

Acestea produc zgârieturi pe suprafața profilului, care vor face să dispară luciul specific al ferestrelor PVC și vor avea un aspect tern, lipsit de strălucire.

Un alt aspect important se refera la spalarea geamului.

Este recomandata folosirea soluțiilor fără alcool pentru geamurile termopan, sau o solutie pe care o poți prepara chiar la tine acasa, dintr-un amestec de 3 părți apă caldă și 1 parte oțet. Aceeași soluție poate fi folosita și pentru spalarea profilului ferestrei.

Pentru spalarea geamurilor pot fi folosite cârpe din materiale moi, care să nu lase scame, bureți de vase care au avantajul ca pot curata și printre golurile din ramele geamurilor și prosoape de hartie pentru a îndepărta lichidul de curatat.

Pasii pentru o curățare eficientă ?

  • Primul pas pentru o curățare eficientă este aspirarea prafului și a rezidurilor depuse în interiorul ramelor. Daca nu ai un aspirator pe care sa il poti utiliza la curatarea geamului, te poti ajuta bureta de vase, cu care poți îndepărta praful strâns printre ramele geamurilor.
  • Urmează curățarea ramelor cu soluții speciale sau cu soluție de apa și oțet. În cazul utilizării soluțiilor de curățare, după aplicarea acestora este necesar un timp de așteptare de câteva minute pentru a le permite sa acționeze, înainte de a curata cu o cârpă umeda ramele ferestrelor.
  • Treci apoi la spălarea geamurilor, pulverizând soluție de apa cu oțet sau o soluție speciala pentru geamurilor termopan, care să nu îi afecteze proprietățile. Șterge cu prosop de hârtie pentru o uscare rapida si fără urme.
  • Ține cont ca soluțiile potrivite pentru curățarea tâmplăriei nu sunt potrivite pentru curățarea sticlei geamurilor, acestea având proprietăți și texturi diferite
  • Formula Secretă: pentru curățarea tâmplăriei si a geamurilor termopan poți folosi cu succes si o soluție de apa si detergent de vase (eventual combinat cu soluție de oțet), aflat oricum la îndemâna in casa.  Datorita proprietăților sale degresante va îndepărta chiar si murdăria mai rezistenta de pe exteriorul geamurilor termopan, având in același timp o acțiune blânda, fără solvenți care sa dăuneze suprafețelor.

Cu ce se curăță scociul de pe tâmplăria cu geam termopan ?

După montarea geamurilor termopan, este recomandat sa nu indepărtați folia de protecție existentă pe ramele geamurilor și pe tocărie pănă nu terminați complet renovarea.

În caz contrar, există riscul ca resturile de material, vopsea sau alte soluții să ajungă involuntar pe geamuri și să rămână pătate sau să fie foarte greu de îndepărtat.
După ce ai terminat renovarea, este momentul sa scapi de scociul de protecție și folia existentă pe tâmplăria PVC, cu grijă sa îndepărtezi lipiciul și urmele lăsate de acestea.

Pentru această operațiune vei avea nevoie de un uscător de păr și puțină răbdare.

Încălzește banda de plastic de pe rama ferestrei până când lipiciul se înmoaie și o va face ușor de dezlipit. Nu durează mult, însă va trebui sa dezlipești pe măsura ce încălzești banda.

Prinde ușor de capătul benzii si trage, fără graba, astfel încât tâmplăria pvc sa rămână curata. Daca a fost suficient de bine încălzita, lipiciul ar trebui sa fie îndepărtat odată cu banda.

In cazul in care rămân resturi, încălzește din nou cu uscătorul porțiunile respective si îndepărtează-le ușor si pe acestea.

La final, poți îndepărta urmele cu o soluție speciala de spălat pentru tâmplăria PVC sau chiar o soluție de apa si săpun.

Daca tot se încăpățânează sa mai rămână mici urme, atunci poți apela la o soluție de acetona si apa, frecând ușor cu unghia.

Atenție!

Recomandarea specialiștilor este ca scociul sa fie îndepărtat într-un interval de cel mult 30 de zile de la montare. După aceasta perioada de o luna, îndepărtarea foliei va fi mult mai dificila.

Recent Posts